U bent hier: Home / Toolbox / Doen / Juridische informatie en procederen / Voorbeeldbrieven

Voorbeeldbrieven


Wil je een zienswijze, bezwaarschrift of ander juridisch stuk schrijven en kun je daarbij wel een steuntje in de rug gebruiken? Hier kun je diverse voorbeeldbrieven vinden. Gebruik deze als beginpunt en pas ze waar nodig aan jouw concrete situatie aan. Kijk voor inhoudelijke argumenten ook in de kennisbank van deze website voor informatie over diverse onderwerpen op het gebied van milieu en ruimte.

Voorbeeldbrief voorlopige voorziening

Wil je voorkomen dat een verleende vergunning wordt gebruikt of een vastgesteld bestemmingsplan wordt uitgevoerd zolang je daartegen aan het procederen bent? Dan kun je een verzoek tot voorlopige voorziening indienen bij de rechter.

Lees verder...

Voorbeeldbrief Wob verzoek

Op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) kan iedereen de overheid verzoeken om informatie over overheidszaken. Hier vind je een voorbeeldbrief.

Lees verder...

voorbeeldbrieven omgevingsvergunning (Wabo)

In deze map vind je voorbeeldbrieven die je kunt gebruiken voor het schrijven van een zienswijze, bezwaarschrift en (hoger) beroepschrift tegen een omgevingsvergunning.

Lees verder...

voorbeeldbrieven mestverwerkingsinstallaties

In deze map vind je voorbeeldbrieven die je kunt gebruiken als je juridische stappen wil ondernemen tegen de komst van een mestverwerkingsinstallatie.

Lees verder...

voorbeeldbrieven bestemmingsplan

Hier vind je voorbeelbrieven en praktische tips voor het schrijven van een zienswijze en beroepschrift tegen de vaststelling of herziening van een bestemmingsplan.

Lees verder...