U bent hier: Home / Toolbox / Doen / Juridische informatie en procederen / Juridische procedures / Vergunningen gasboring

Vergunningen gasboring

Voordat er geboord mag worden naar aardgas, moeten er vergunningen worden aangevraagd. Onderstaand vind je een overzicht van de verschillende vergunningen en de bijbehorende procedures.

 Voor het boren naar gas zijn veel verschillende vergunningen nodig. Er zijn meerdere overheden bevoegd als het gaat om het besluiten over- en verstrekken van die vergunningen.Hier tref je een schematisch overzicht van de vergunningen, het bevoegd gezag en de beïnvloedingsmogelijkheden en/of juridische trajecten.

Voor uitleg over de verschillende juridische basisbegrippen zoals die in onderstaande tabel worden weergegeven tref je hier de links aan. Meer info over de juridische procedures die je misschien moet gaan voeren, vind je hier. Voor voorbeeldbrieven klik hier.

Het is verstandig om met meerdere tegenstanders samen een rechtspersoon te vormen en de hulp in te roepen van een milieurechtsadvocaat. Als groep beschik je over meer middelen of kan je subsidie aanvragen, je kan gebruik maken van een eventuele rechtsbijstandsverzekering en je beschikt over meer menskracht: meer informatie over milieurechtshulp vind je hier:

Voor de wetsteksten tref je hier de links aan: Algemene wet bestuursrecht (Awb), Mijnbouwwet (Mbw), Mijnbouwbesluit (Mbb), Mijnbouwregeling, Barmm, Wabo, Waterwet, Waterbesluit

 

Opmerkingen

Wil je reageren? Meld je aan!

Downloads