U bent hier: Home / Toolbox / Doen / Communicatie / Online media / Sociale media

Sociale media

Sociale media is een verzamelnaam voor diverse internet-toepassingen waarmee mensen informatie met elkaar delen en ervaringen uitwisselen, ofwel sociale netwerken onderhouden. Voor een actiegroep bieden sociale media de mogelijkheid om mensen met gemeenschappelijke interesses als groep te benaderen en bij acties betrekken. Berichten die verspreid worden via sociale media zijn gericht op het juiste, geïnteresseerde doelpubliek, informeren iedereen op hetzelfde moment en hebben -in principe- een groot bereik.

Het omgaan met sociale media vereist enige behendigheid, de populariteit van sociale mediagroepen kan snel wisselen na het verspreiden van berichten die positieve aandacht en interesse wekken of juist afkeer oproepen. Om een sociale media groep te laten groeien moeten de leden de geplaatste berichten interessant genoeg vinden om die door te sturen aan anderen in hun eigen netwerk. Daarmee kan de groep uitgroeien en een breder bereik krijgen.

Op dit moment zijn Facebook en Twitter de beste netwerken om actief op te zijn. Op lokaal niveau kunnen er andere populaire netwerken zijn, zoals een forum van je stad of dorp. Voor het verspreiden van filmpjes gebruik je YouTube of Vimeo. Of misschien is jouw netwerk actief op Google+.

Een aantal tips

  • Plaats regelmatig berichten die mensen leuk, inspirerend, grappig of anderszins de moeite waard vinden. Probeer gevoel te leggen in je berichten, blijf niet hangen in feitelijkheden. Berichten die de juiste snaar raken worden gemakkelijker gedeeld, en dus gelezen door potentiële nieuwe volgers. Maar overdrijf niet, post niet te vaak berichten, anders beconcurreer je jezelf.

  • Denk vanuit het toevoegen van waarde. Als jouw berichten van waarde zijn voor anderen zullen ze zich voor je interesseren, je volgen, met je in gesprek gaan, fans worden.

  • Ga in gesprek. Hou het niet bij zenden. Relaties opbouwen met mensen is tweerichtingsverkeer, uitwisseling, interesse hebben in elkaar. Trouwe fans krijg je door iets terug te geven. Laat je nooit uitlokken tot scheldpartijen of andere negativiteit.

  • Als je met je actiegroep op Facebook actief wilt zijn dan wil je een Facebook Page starten (dat is iets anders dan een Facebook Group). Zodra je 25 fans / likes hebt kun je een kort, makkelijker communiceerbaar webadres aanmaken, zoals facebook.com/milieudefensie. Dat doe je onder Pagina Bewerken > Algemene Gegevens > Gebruikersnaam. Denk goed na welke naam je wilt, nadat je deze hebt aangemaakt kun je hem nooit meer veranderen.

  • Zorg dat mensen weten dat je actief bent op social media. Zet het op je website, in je nieuwsbrief, voeg het toe als signature in je e-mails en vertel vooral je persoonlijke vrienden via je eigen social media account dat je een Page en/of Twitteraccount hebt aangemaakt.

  • Denk na over hoe je je berichten aantrekkelijk en opvallend kunt maken. Probeer verschillende manieren van berichten plaatsen, experimenteer met plaatjes en kijk hoe ze zichtbaar worden op je Wall / Prikbord.

  • Pas geen censuur toe op negatieve opmerkingen, maar ga liever het gesprek aan zodat andere lezers zelf een oordeel kunnen vormen. Is het commentaar ongepast, leg dan uit waarom je de reactie hebt verwijderd. Laat je niet uitlokken tot scheldpartijen of andere negativiteit.

Meer informatie

  • Hoe zet je Facebook effectief in? Hier vind je 20 tips.
  • Ben je nog onbekend met Twitter, dan zul je moeten wennen aan het jargon. Retweets, mentions, hashtags horen bij de Twittertaal. Hier vind je alle afkortingen.
  • 7 tips en een stappenplan om succesvol zakelijk te twitteren

Opmerkingen

Wil je reageren? Meld je aan!