U bent hier: Home / Toolbox / Doen / Communicatie / Online media / Online video's

Online video's

Online video´s op een website geven de bezoeker een laagdrempelige en levendige entree die kan bijdragen aan de bekendheid en populariteit van je organisatie en doelstellingen. (Video-) beelden hebben veel meer impact dan (geschreven) woorden. Je kunt een onderwerp gemakkelijker in beeld brengen, laten zien wat het probleem is en wat je er aan zou willen doen. Ook kun je video´s gebruiken voor instructies of meer uitleg.

Voordat je begint video´s te maken, bedenk eerst wat je met je video wil bereiken en welke doelgroep: Wat willen/moeten zij weten?

Wil je een actie in gang zetten of is naamsbekendheid je doel? Dit is bepalend voor de vorm waarin je de video gaat gieten. Houd de boodschap simpel en kort, lange video´s worden zelden helemaal uitgekeken. Simpele video´s die met een mobiele telefoon zijn gemaakt (Youtube) kunnen evenveel impact hebben als professionele reclamecampagnes.

De wijze waarop gefilmd wordt moet wel aansluiten bij jouw groep/afdeling, het blijft een soort visitekaartje. Maak je boodschap niet te commercieel, bezoekers zijn op zoek naar informatie, niet naar reclame of entertainment. Zorg er voor dat je video´s ook op mobiele devices kunnen worden afgespeeld.

Meer informatie

 

 

 

 

Opmerkingen

Wil je reageren? Meld je aan!