U bent hier: Home / Toolbox / Doen / Communicatie / Online media

Online media


Online media zijn onmisbaar voor het verspreiden van informatie en kennis en voor het mobiliseren van je achterban. Via e-mail kun je op reguliere tijden nieuwsbrieven verspreiden, op de website van je actiegroep wordt steeds actuele informatie gegeven, op sociale media als twitter en facebook worden levendige discussies gevoerd, en voortrekkers van de goede zaak tonen in persoonlijke blogs hun gedachten en overwegingen en doen verslag van hun interacties met betrokken instanties en partijen.

Website opzetten

Een website wordt door een organisatie, lokale afdeling of groep gebruikt om uit te leggen wie ze zijn, waar ze voor staan, contactgegevens te communiceren en overige informatie te geven, zoals nieuws, oproepen, planning (agenda) en vacatures. Het is een uitgebreid visitekaartje waarmee je publiek kennis kan nemen van je boodschap en de expertise die je op dit vlak hebt. Een actie- of campagnesite heeft als doel zo veel mogelijk mensen op de hoogte te stellen van het betreffende onderwerp, medestanders te werven en om donaties, hulp of andere diensten te vragen.

Lees verder...

Sociale media

Sociale media is een verzamelnaam voor diverse internet-toepassingen waarmee mensen informatie met elkaar delen en ervaringen uitwisselen, ofwel sociale netwerken onderhouden. Voor een actiegroep bieden sociale media de mogelijkheid om mensen met gemeenschappelijke interesses als groep te benaderen en bij acties betrekken. Berichten die verspreid worden via sociale media zijn gericht op het juiste, geïnteresseerde doelpubliek, informeren iedereen op hetzelfde moment en hebben -in principe- een groot bereik.

Lees verder...

Bloggen

Bloggen (webloggen) is een directe en persoonlijke manier om je visie te delen met de buitenwereld en informatie te verschaffen over de activiteiten van jouw team of nieuwtjes, ontwikkelingen en de voortgang van je project.

Lees verder...

Online video's

Online video´s op een website geven de bezoeker een laagdrempelige en levendige entree die kan bijdragen aan de bekendheid en populariteit van je organisatie en doelstellingen. (Video-) beelden hebben veel meer impact dan (geschreven) woorden. Je kunt een onderwerp gemakkelijker in beeld brengen, laten zien wat het probleem is en wat je er aan zou willen doen. Ook kun je video´s gebruiken voor instructies of meer uitleg.

Lees verder...