U bent hier: Home / Toolbox / Doen / Communicatie

Communicatie


Communicatie is de basis voor het voeren van acties: Je wil medestanders winnen voor je boodschap, tegenstanders overhalen tot andere inzichten te komen, de massa overtuigen van je gelijk. Met goede, brede en overtuigende communicatie kun je veranderingen bewerkstelligen. Communicatie kent vele vormen. Kies de vorm die bij je past.

Online media

Online media zijn onmisbaar voor het verspreiden van informatie en kennis en voor het mobiliseren van je achterban. Via e-mail kun je op reguliere tijden nieuwsbrieven verspreiden, op de website van je actiegroep wordt steeds actuele informatie gegeven, op sociale media als twitter en facebook worden levendige discussies gevoerd, en voortrekkers van de goede zaak tonen in persoonlijke blogs hun gedachten en overwegingen en doen verslag van hun interacties met betrokken instanties en partijen.

Lees verder...

Offline communicatie

Naast online communicatie, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om daadwerkelijk naar de mensen toe te gaan of ze naar jou toe te laten komen.

Lees verder...

Pers en publiciteit

Hoe krijg je aandacht van het grote publiek voor jouw verhaal? De beste manier om op grote schaal aandacht te krijgen is via de landelijke of regionale pers. Denk aan het schrijven van opiniestukken en persberichten. En vergeet niet dat wanneer je daadwerkelijk aandacht van de pers krijgt, je ook een woordvoerder hebt die het verhaal duidelijk kan vertellen!

Lees verder...