U bent hier: Home / Toolbox / Doen / Actie

Actie


Alleen jouw boodschap communiceren via media en het verzamelen van achterban zorgt er niet voor dat er daadwerkelijk veranderingen optreden. Hiervoor moet je actie ondernemen. Dit kan variëren van iets kleins als een petitie opstellen als iets groots zoals landelijke bijeenkomsten organiseren of zelfs een protestactie opzetten. Wanneer je welke actie onderneemt is afhankelijk van de escalatieladder.

Actievoeren

Door actie te voeren laat je zien dat je iets wilt veranderen. Je wilt een sterke indruk achterlaten bij het publiek, een statement maken. Maar wel het juiste statement, anders kan dit tegen je gaan werken. As je met je actie meer tegenstanders mobiliseert dan voorstanders overtuigt van je standpunt, dan heb je het omgekeerde bereikt van wat je wilde. Het verschil maak je met een goede voorbereiding: Probeer in te schatten hoe anderen je actie waarnemen en interpreteren en wat ze er van zullen vinden.

Lees verder...

Een petitie starten

Een petitie is een goed campagnemiddel waarmee je verschillende dingen bereikt. Het is een stap om je doel te bereiken en bijvoorbeeld aan politici te laten zien hoeveel mensen het met je eens zijn. Daarnaast is het ook een manier om adressen te verzamelen en het biedt een handelingsperspectief waarmee mensen op verschillende niveau's aan de slag kunnen. Voor mensen die weinig tijd hebben, is het invullen van NAW gegevens en het zetten van een handtekening voldoende. Mensen die meer willen doen, kunnen zelf actief aan de slag met het verspreiden van een petitie.

Lees verder...

Organiseren van een debat of bijeenkomst

Als je een bijeenkomst gaat organiseren moet je aan een hele hoop aspecten denken, je wil dat het programma goed verloopt en de ruimte waarin je je begeeft zo goed mogelijk is ingericht.

Lees verder...