U bent hier: Home / Toolbox / Doen / Achterban mobiliseren / Workshops geven

Workshops geven

Interactie binnen een groep is ontzettend belangrijk. Er moet veel geregeld en gedaan worden en er moet regelmatig overleg plaatsvinden om het geheel in goede banen te leiden en om na te denken over de toekomstige mogelijkheden. Heeft een onderwerp extra aandacht en input of feedback nodig? Lukt het niet om gezamenlijk een knoop door te hakken? Dan is een workshop misschien wat je zoekt!

Een workshop is een bijeenkomst met een specifiek thema waarbij de deelnemers een actieve rol spelen. Het doel is om meer inzicht te verschaffen, draagvlak te creëren of tot beslissingen te komen. Een workshop biedt ruimte voor inbreng van eigen ideeën in een informele setting; het is een productieve manier van samenwerken en kennis delen, een gezamenlijk leerproces waarbij de deelnemers elkaar inspireren. De groep is gezamenlijk verantwoordelijk is voor het resultaat. Dit in tegenstelling tot een presentatie, waarbij de aanwezigen geacht worden enkel te luisteren en eventueel vragen te stellen.

Het geven van een workshop stelt hoge eisen aan de workshopleider. Bereid je goed voor, ook al heb je al ervaring met het geven van workshops. Wat wil je vertellen en/of laten zien? Iedere groep is anders, met wat voor mensen heb je te maken, hoe ga je om met 'lastige' of ongemotiveerde deelnemers die continue aandacht vragen en de workshop verstoren? Hoeveel deelnemers komen er? Zes tot 15 deelnemers is optimaal om inbreng te stimuleren en de aandacht goed te verdelen over de deelnemers. Wat is het uiteindelijke doel van je workshop? Stem je verhaal daar op af. Houd er rekening mee dat er vragen worden gesteld en discussies kunnen ontstaan.

Maak vooraf een duidelijke planning maar zorg ervoor dat je kunt improviseren als het anders loopt – en het loopt altijd anders – , onderdelen duren eerder langer dan korter dan je dacht. Liever 2 onderdelen goed behandelen dan 6 half uitgelegd. Ruim tijd in voor vragen.

Een aantal tips voor een succesvolle workshop

  • Gebruik de technologische mogelijkheden op het gebied van film, sociale media, smartboards en audio. Kijk wat past binnen jouw workshop en maak er een dynamisch geheel van. Zorg voor afwisseling tijdens de workshop zodat de aandacht niet wegzakt. Houd het interactief of las een pauze in
  • Bespreek speciale technische wensen vooraf met de locatie. Zijn de gevraagde hulpmiddelen beschikbaar en operationeel?
  • Kom op tijd! Zo heb je tijd om te checken of alle apparatuur het doet en kan je je in alle rust concentreren
  • Zorg voor een pakkend begin van de workshop. Je wil mensen meteen motiveren en meenemen in je enthousiasme. Vervolgens laat je ze weten wat de inhoud en het doel van de workshop is. Bedenk ook een goede uitsmijter. Evenals het begin van de workshop wil je dat dit blijft hangen en inspireert
  • Maak gebruik van voorbeelden uit de praktijk. Met een rijtje cijfers kan je iets wel duidelijk maken, maar het blijft niet echt hangen. Verhalen zijn veel gemakkelijker te onthouden en geven een helder voorbeeld
  • Breng waardering uit voor een goede vraag, zo stimuleer je anderen om ook actief mee te denken en te doen
  • Neem jezelf niet té serieus. Humor is belangrijk en maakt de workshop luchtig. Doe dit met mate, de boodschap moet wel goed overkomen
  • Als je tijdens de workshop de deelnemers in groepjes splitst, verlies je een deel van de regie. Je loopt dan het risico dat de discussie niet bij het onderwerp blijft omdat iedereen zijn verhaal wil doen. Of je hebt mensen die het hoogste woord voeren en mensen die stiller zijn, waardoor de laatsten niet aan bod komen. Wijs per groep een voorzitter aan die ervoor zorgt dat iedereen aan het woord komt en iemand die de tijd in de gaten houdt.

Opmerkingen

Wil je reageren? Meld je aan!