U bent hier: Home / Toolbox / Doen / Achterban mobiliseren / Vertellen van persoonlijke verhalen / Mensen bij je verhaal betrekken

Mensen bij je verhaal betrekken

In je campagne wil je mensen betrekken en mobiliseren. Om het hart te raken is motivatie nodig, de urgente behoefte tot actie en de hoop op succes. Spreek op de juiste manier de emoties van je doelgroep aan en ze zullen in actie komen.

Als we mensen vragen om in actie te komen, moeten we drie vragen beantwoorden:

  • Waarom moeten we NU in actie komen?
  • Hoe kunnen we in actie komen?
  • Wat moeten we doen?

De hoe en wat vragen, daar hebben we zelf meestal het antwoord wel op. De waarom-vraag, daarvoor zijn (persoonlijke) verhalen nodig. En verhalen, die beleef je door emoties. Door emoties ervaren we (gedeelde) waarden. En op basis van die emoties voelen we de urgentie om in actie te komen.

De actiedrijfveren: met welke emoties zet je aan tot actie?

Er is een aantal emoties die onze actiebereidheid belemmeren. Dat noemen we ook wel de stagnatiefactoren. Door deze emoties zien mensen minder nut of noodzaak om in actie te komen. Ze voelen de urgentie niet.

 Hier tegenover staan juist vijf emoties die motiveren om in actie te komen: de drijfveren. We stimuleren mensen tot actie door deze vijf emoties bewust toe te passen in onze communicatiemiddelen.

Action Catalyst

Urgentie en soms boosheid trekken de aandacht van je publiek. Door daar positieve emoties zoals hoop en solidariteit aan toe te voegen, worden mensen gestimuleerd in actie te komen. Ze moeten het gevoel hebben dat het nut heeft wat ze doen, en dat ze door samen met anderen in actie te komen een verschil kunnen maken.

Het aanpraten van angst door het communiceren van doembeelden maakt dat mensen zich in zichzelf terugtrekken en zichzelf beschermen met een gevoel van apathie en onverschilligheid. Tegenover angst moet hoop staan, hoop op een verbetering.

 In de figuur staan de drijfveren tegenover de belemmerende emoties. Als je het vermoeden hebt dat onder je doelgroep een gevoel als onverschilligheid of apathie overheerst, dan communiceer je juist de urgentie en een gevoel van boosheid over je onderwerp. Dit geldt ook voor de andere belemmeringen. Denk goed na op welke emotie je inspeelt!

Opmerkingen

Wil je reageren? Meld je aan!