U bent hier: Home / Toolbox / Doen / Achterban mobiliseren

Achterban mobiliseren


Je probeert zoveel mogelijk medestanders te organiseren die je achterban gaan vormen namens wie je spreekt. Het begint met communicatie, verhalen vertellen en beelden scheppen, mensen inspireren en aan je binden. Daarna probeer je meer structuur te creëren in je volgelingen en de achterban die je hebt geformeerd - organizing ...

Mobiliseren van betrokken burgers

Organizing is het mobiliseren van een achterban om in actie te komen. Het is een breed, omvattend begrip dat staat voor het identificeren, rekruteren en ontwikkelen van leiderschap en het bouwen van een gemeenschap rondom de leider, die de gemeenschap in staat stelt kracht te ontwikkelen. Organizers dagen mensen uit om vanuit hun waarden en interesses te werken.

Lees verder...

Workshops geven

Interactie binnen een groep is ontzettend belangrijk. Er moet veel geregeld en gedaan worden en er moet regelmatig overleg plaatsvinden om het geheel in goede banen te leiden en om na te denken over de toekomstige mogelijkheden. Heeft een onderwerp extra aandacht en input of feedback nodig? Lukt het niet om gezamenlijk een knoop door te hakken? Dan is een workshop misschien wat je zoekt!

Lees verder...