Over ons

De Veranderfabriek is een online platform waar duurzame doeners kennis uitwisselen, informatie halen en eigen duurzame initiatieven delen.

Laat je inspireren en inspireer anderen. Bereid je voor met de Toolbox en Kennisbank. Ga aan de slag en deel jouw ervaringen. De Veranderfabriek staat open voor iedereen die zich inzet voor een duurzamer Nederland. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door Milieudefensie.

Voor al je vragen en opmerkingen mail je naar info@veranderfabriek.org

Het Netwerk

In het Netwerk verzamelen we de goede initiatieven die er in Nederland zijn en laten die zien. We doen dit op zo'n manier dat iedereen op een simpele en snelle manier een overzicht krijgt van de campagne, activiteit of actie en er zelf mee aan de slag kan gaan.

De Toolbox

In de Toolbox vind je handige tips, voorbeelddocumenten, handleidingen en direct bruikbare informatie om aan het werk te gaan, van idee tot resultaat! De toolbox is ingedeeld in 4 stappen: het analyseren van het probleem dat je onder de aandacht wilt brengen, een goede planning maken, je plan uitvoeren en je resultaten evalueren.

De Kennisbank

In de Kennisbank kan je over heel veel milieuproblemen inhoudelijke informatie vinden. Zo bieden we iedereen die met een duurzaamheidsissue aan de slag wil, een stevige inhoudelijke basis over het onderwerp.

 

Ook offline zijn er mogelijkheden om te leren hoe je jouw initiatief kan versterken. Leer bij de Academie alles over effectief campagnevoeren, lobbyen, omgaan met de pers, het vinden van financiering en nog veel meer.