Kledingbibliotheek Utrecht

Bij de Kledingbibliotheek Utrecht kun je kleding 'delen'.

1 Analyse

Wij vinden het -net als jij waarschijnlijk- heerlijk om te shoppen. Lekker door de stad te slenteren, winkeltjes kijken, door de kledingrekken neuzen, passen, twijfelen en het dan lekker toch gewoon doen. Maar we zijn vast niet de enige die last hadden van die overvolle kledingkasten: we hebben allemaal al zoveel! Wat nou als we al deze kleding samen zouden delen? Maar dan wel met behoud van het shop-gevoel. Wij willen hiervoor een oplossing bieden: de perfecte combinatie van je favoriete kledingwinkel en de bibliotheek. Bij de Kledingbibliotheek kun je verschillende jurkjes, jasjes of shirtjes komen uitzoeken, na 4 weken dragen gooi je het in onze wasmand en zoek je weer iets nieuws uit! Zo heb je toegang tot een hele grote oneindige inloopkast!

2 Plan

Eind maart hebben we het idee bedacht, de maand april stond in het tekenen van berekeningen maken: is het haalbaar, onderzoek doen: is er vraag naar, en vooral ook bij ons zelf nagaan of we ervoor willen gaan. Waarvan we op dat moment nog geen idee hadden wat dat precies zou betekenen. Begin mei zijn we echt aan de slag gegaan met de uitwerking. We hebben een website gemaakt met ons idee, we wilde graag het idee met zoveel mogelijk mensen delen. En op deze manier ook het proces van ontwikkelen en ontstaan van de Kledingbibliotheek delen met alle geïnteresseerden. We hebben kort daarna een brainstormsessie gehouden, hierin konden we met verschillende enthousiastelingen praten over ons concept. Daarna zijn we echt begonnen. Via Humana konden we 600 kg tweedehands kleding ophalen, we hebben steeds meer designers om ons heen verzameld, en de eerste collectie is daar. Fantastisch om te zien dat het nu werkelijkheid begint te worden. We hebben ons perfecte plekje in het centrum van Utrecht gevonden en zijn nu druk bezig met de crowdfunding. Daarnaast is op dit moment onze online catalogus af, gaan we straks alle kledingstukken fotograferen voor in deze catalogus en zijn de labels en pasjes in bestelling voor het lenen straks.

 

3 Doen

Het belangrijkste voor ons was het lanceren van de website. Iedereen deel uit laten maken van het Kledingbieb-proces en ook van het persoonlijke proces. En misschien nog wel het aller belangrijkste, heel duidelijk open staan voor advies en informatie. We willen De Kledingbibliotheek het liefst samen met zoveel mensen maken. De Kledingbibliotheek moet een plekje zijn van iedereen in Utrecht en niet alleen van ons. Hierdoor werken we samen met heel veel verschillende mensen, die ons allemaal vanuit hun eigen passie, enthousiasme en expertise kunnen helpen. Onze ervaring is dat het hele Kledingbieb-proces hier ook alleen maar leuker van wordt!

4 Resultaat

Op dit moment hebben we een klein feestje gevierd omdat we de perfecte locatie hebben gevonden in het centrum van Utrecht, binnenkort hoor je hier meer over! Wat onze grootste droom is: dat straks De Kledingbibliotheek door heel Utrecht gebruikt wordt. Dat iedereen zich er thuis voelt en één keer in de 4 weken langs komt om een aantal nieuwe kledingstukken uit te kiezen, een kopje thee te drinken, even bij te kletsen, en daarna met de mooiste kledingstukken weer naar huis gaat. Daarna zouden we graag een variant voor mannen, accessoires, zwangerschapskleding opzetten. En natuurlijk is onze allergrootste droom straks een Kledingbibliotheek (+ alle varianten ;) ) in elke stad. Met een overkoepelend netwerk, en website. Zodat als je een weekend in Groningen bent, je ook daar zou kunnen lenen! 

Opmerkingen

Wil je reageren? Meld je aan!

Contactpersonen

portret
De Kledingbibliotheek Utrecht
Maud Bloemberg