Groene Voetstappen

In september stickers verdienen door te lopen of fietsen naar school. Samen met klasgenootjes en kinderen van over de hele wereld Groene Voetstappen zetten voor het klimaat!

Groene Voetstappen

1 Analyse

Extreme hitte en smog worden erger met klimaatverandering en door toenemende uitstoot van o.a. CO2. Dit kunnen we verminderen door de auto te laten staan en te gaan lopen en fietsen. Met het Groene Voetstappenprogramma voor basisscholen kunnen gemeenten en basisscholen de koppeling leggen tussen concreet iets doen én samen goed bezig zijn voor het klimaat: kinderen die lopend, fietsend, steppend of skatend naar school gaan, worden beloond en geven grote mensen het goede voorbeeld

2 Plan

Door op scholen mee te doen met Groene Voetstappen worden kinderen op jonge leeftijd bewust gemaakt van de gevolgen van hun mobiliteitskeuze voor het klimaat, de luchtkwaliteit, hun eigen gezondheid en de verkeersveiligheid. Andersom laten kinderen aan volwassenen zien hoe het moet.

Een sterke reductie van broeikasgassen en luchtvervuiling en alle kinderen op een gezonde manier naar school!

3 Doen

Kinderen geven het goede voorbeeld voor de wereldleiders die besluiten gaan nemen tijdens de VN Klimaattop in Parijs eind 2015. In heel Europa gaan kinderen dit najaar lopend en fietsend naar school met Zoom Kids on the Move en Groene Voetstappen. Bovendien kunnen de kinderen extra Gouden Voetstappen verdienen door iets extra’s te doen voor het milieu. Per school worden vier kinderen afgevaardigd naar de Kinderklimaattop. Vervolgens worden vanuit Nederland alle verzamelde Groene Voetstappen aangeboden aan de secretaris van de VN klimaattop, Christiana Figueres.

 

Dit jaar zijn de Groene Voetstappenweken van 14 september t/m 2 oktober (verschilt per regio).

Voor meer informatie verwijzen we naar de geheel vernieuwde website: http://www.groenevoetstappen.nl/

4 Resultaat

Volgend jaar weer Groene Voetstappen en een Kinderklimaattop!

Opmerkingen

Wil je reageren? Meld je aan!

Contactpersonen