De Groene Draad

Een fiets- of wandeltocht langs – naar keuze – 14 mooie groene plekken in Boxtel die met onze voedselvoorziening samenhangen. Dit gebeurde op zondag 27 april 2014, van 11.00 – 16.00 uur, in combinatie met de jaarlijkse Bijenmarkt, en in samenwerking met de bijenhoudersvereniging St. Ambrosius.

1 Analyse

We zochten als ‘Eetbaar Boxtel’ naar een activiteit om op een leuke manier meer mensen bij voedsel en tuinieren te betrekken. In Boxtel bestaat al een jaarlijkse ‘De Rode Draad’- tocht langs diverse ateliers van kunstenaars. We hebben 14 tuinen uitgezocht binnen de grenzen van Boxtel.2 Plan

We hebben natuurlijk alle mensen benaderd met de vraag om mee te doen. Men kon zelf vorm geven aan hun eigen ‘open tuin-dag’. Eetbaar Boxtel liet een folder en posters maken met een kaartje waarop de 14 tuinen met naam en adres werden aangegeven. En we zorgden voor de nodige publiciteit met persberichten.

Elke deelnemende tuin kreeg tevoren folders en posters, en ook enkele groene (milieuvriendelijke) ballonnen om bij de ingang tot hun tuin op te hangen.

3 Doen

We hadden een wethouder (mevr. Lestrade) uitgenodigd om ‘De Groene Draad’ te ‘openen op de Bijenmarkt. Dat gebeurde met een klassieke melkbus waaruit twee groene draden hingen; een korte (het kortste eind) en een lange met aan het einde de folder van ‘De Groene Draad’ en een boeket ecologische bloemen. Een van ons heeft vervolgens de wethouder vergezeld langs een aantal tuinen.

4 Resultaat

Alle deelnemers en ook de paar honderd bezoekers waren ronduit enthousiast. Ook de publiciteit was uitstekend, ervoor en erna. Dus ‘Eetbaar Boxtel’ heeft besloten om in 2015 opnieuw een ‘De Groene Draad’ te organiseren, maar waarschijnlijk met een wat andere selectie tuinen, bijvoorbeeld ‘ecologische tuinen’, dus niet altijd met voedselproductie.

Opmerkingen

Wil je reageren? Meld je aan!

Contactpersonen